Rebecca van der Voort

Ras: Shire

Leeftijd: 15 jaar, behandeld voor natte mok

“Equimint doet wat het belooft en dat is het enige dat telt!”
Dit is een uitspraak van Rebecca van der Voort, eigenaar van een aantal Shires waarvan 2 met heel serieuze mok. “Voordat ik Equimint ben gaan gebruiken, heb ik talloze middelen bij mijn paarden toegepast, in de hoop hèt middel te vinden die deze ernstige aandoening zou aanpakken. Wat ik heb geprobeerd: o.a. Groene leem, Equi leg protect, Honing, Dode zeezout, spuiten met antibiotica, Zink Zwavel zalf, Uierzalf , droogzetters, Sebacil. Het maakte ook niet meer uit hoe duur een product was, als het maar hielp. Om moedeloos van te worden, zo slecht waren de resultaten. Net toen ik op het punt stond de dierenarts maar weer te laten komen voor een antibioticakuur, kwam ik in contact met Equimint. Eerst sceptisch, maar na een week werden de resultaten zichtbaar. Ik wist niet wat ik zag! Jarenlang heb ik de benen van mijn paarden moeten scheren vanwege de wonden, dankzij Equimint zitten er weer sokken aan de benen van mijn paarden! Bekappen en beslaan van de hoeven is ook geen probleem meer, want ze hebben geen last meer van open wonden. Mijn hoefsmid is er ook erg blij mee!”


Ras: Fjord

Leeftijd: 18 jaar, behandeld voor zomereczeem

“Equimint doet wat het belooft en dat is het enige dat telt!”

“Alles hadden we al geprobeerd, om het zomereczeem aan te pakken, maar zoals bekend bij deze aandoening, wordt het elk jaar erger. Ik werd er gek van! Totdat de hoefsmid ons met Caipan Equimint kennis liet maken. Tot onze grote verbazing accepteerde het paard de behandeling uitstekend en binnen een aantal dagen zagen we een zichtbare verbetering van de huid. Dat het paard de behandeling toeliet, was voor ons een absolute doorbraak, want tot die tijd liet hij eigenlijk niets meer toe vanwege de pijnlijke plekken. Wij konden hem alleen af en toe nog een beetje behandelen met Acederm spray, maar daar moest hij echt niets van hebben. Het paard geniet echt zichtbaar van de behandeling met de Equimint crème en we zijn dankbaar dat we met dit product uit een neerwaartse spiraal zijn gekomen!”


Ras: Haflinger

Behandeling: mok

“Zo ontzettend blij met de werking van de Cai-Pan Equimint zalf en shampoo …  Mijn haflinger had al 8 weken last van erge mok aan beide voorbenen.. het bleef beperkt tot de kootholtes maar niks hielp het werd alleen maar erger.
Eerst 3 verschillende soorten zalven via de dierenarts gebruikt.. We zijn begonnen met hydrocortiderm 4 weken gesmeerd.. werd alleen maar erger en dieper. Toen vetaderm gesmeerd een week mocht ook niet baten.. Als laatste hulpmiddel droogzetter maar…daar scheurden de kloven alleen maar dieper van in!!
Toen 7 dagen ingepakt met vetramil honingzalf elke dag verschoont… het werd eindelijk rustiger.  Maar na die week inpakken hielp deze zalf niet afdoende om los te smeren, bleef niet fijn zitten en schreeuwend duur.
De kosten waren al zo hoog opgelopen. Toen weer op internet gezocht en via een topic op bokt ben ik achter Cai-Pan Equimint gekomen.En meteen een mail op zondagavond gestuurd naar Rebecca met de hele uitleg en foto’s erbij.. ze reageerde binnen een uur terug… omdat ik al 8 weken aan het klungelen was en niks verder hielp kon ik de shampoo en de creme bestellen en zou ze die meteen de volgende dag versturen. Dat is toch fantastisch!!! Ik was al erg enthousiast over de uitleg op de website dus dacht: dit moet ons wondermiddel zijn.
Die dinsdag de benen opgeschoren, gewassen met de Equimint shampoo en ingesmeerd.

Na 3 dagen al resultaat !!

Na 6 dagen nog meer resultaat maar mijn knappe hafje liep nog wel kreupel..
Hij liet zich goed behandelen en na dag 12 is het bijna genezen. Hij houdt er wel litteken weefsel aan over maar dat kon ook niet anders met zulke diepe kloven.Cai-Pan Equimint is onze redding geweest en ik wil nooit meer iets anders!!!
Elke dag of om de dag email contact gehad met Rebecca en super hulp en ondersteuning gekregen.. echt top service en fijn contact!!”


Ras: Belgisch trekpaard

Leeftijd: 8 jaar, behandeld voor natte mok in ver gevorderd stadium

“Equimint doet wat het belooft en dat is het enige dat telt!”

“Ik kan me niet meer herinneren hoe lang we al met ons paard aan het tobben zijn met de mok. Wij zijn via onze hoefsmid in contact gebracht met Cai-Pan Equimint crème. Onze verwachtingen waren hoog gespannen, zeker omdat wij in het verleden zo vaak teleurgesteld zijn in de resultaten van producten. Het paard had dikke benen, het pus liep onder de haren vandaan, de benen hadden open wonden en stonken naar de ontstekingen. Alle vier de benen hadden wonden waarbij het bij één been liep van zijn kootholte tot zijn knie en bij een achterbeen van kootholte tot het spronggewricht. Hij had ook al een olifantenhuid ontwikkeld met daartussen kloven en etterende smetplekken. Als ik m’n paard aankeek zag ik de moedeloosheid in zijn ogen. Cai-Pan Equimint overtrof onze verwachtingen! Rebecca en Guido hebben mij en mijn paard vanaf de eerste minuut tot aan het einde van de behandeling met raad en daad bijgestaan. Ze hebben geholpen met scheren, wassen en behandelen. Het heeft precies een week geduurd, maar toen was het duidelijk: zichtbaar resultaat en mijn paard weer met een sprankeling in zijn ogen. Na die week heb ik hem gelijk weer voor de wagen gespannen en hij liep weer als een dolle. Onbetaalbaar. Voor ons is er geen twijfel mogelijk, dit is het product dat je moet hebben als je alles al hebt geprobeerd en er geen vertrouwen meer in hebt dat de situatie van je paard gaat veranderen. Aan alle paardenliefhebbers van Nederland willen wij dan ook zeggen: als je paard mok heeft, gebruik de Caipan Equimint crème en er gaat een wereld voor je open. Dit is een natuurproduct zonder nare bijwerkingen én het werkt.”


Ras: Belgisch trekpaard

De eigenaar van Joris was op zoek naar een product, waarmee zij de benen van
haar paard kon behandelen. ” Graag zou ik met u in contact willen komen aangaande mijn Begische trekpaard. Ik ben al heel lang bezig om het probleem van zijn benen op te lossen maar dit lukt toch steeds niet. Hij is behandeld voor schurft en mijt maar krijgt nu weer allemaal plekken. Zijn plekken lijken erg op de foto’s van de belg die op deze website staat.” Zij is kort na dit eerste mailcontact, gestart met een behandeling van de benen met de Equimint creme. Shampoo was in dit geval niet mogelijk, omdat het paard bang is voor water. Gedurende de behandeling heeft de eigenaar regelmatig een update gegeven over de ontwikkelingen van het herstel.

“Hierbij een update van Joris! Wij zijn blij verrast door de werking van Caipan… Toen ik  het etiket aan het bestuderen was had ik eerst mijn twijfels… Vooral omdat er niet echt een werkzame stof in zit die er echt uitspringt zeg maar… Maar wat gaat het goed! We zijn begonnen met het knippen en scheren van Joris zijn benen, daarna hebben we eerst vier dagen achter elkaar de onderbenen volledig ingesmeerd.

Vorige week hebben we de benen om de dag gesmeerd en nu zijn we naar om de drie dagen waarbij vooral de plekken aandacht krijgen… Na de eerste vier dagen zag en merkte ik meteen verschil, Joris stond niet meer te stampen en de schuren met zijn benen van de jeuk… Dus ik dacht dat hebben we in ieder geval al voor elkaar… Altijd jeuk hebben lijkt mij namelijk echt verschrikkelijk!!!

Na de vier dagen smeren ben ik er eens even goed voor gaan zitten om zijn benen weer helemaal schoon te maken en de schilfers er af te halen. Dus ik met de harde borstel er lekker overheen, trek ik een hele korst er af!!!! Ik natuurlijk geschrokken omdat ik dacht dat hierdoor weer een bloederige natte plek zou ontstaan…. Wat schetste mijn verbazing: onder de korst zat nieuwe roze huid!!!!!! Ik was enorm verbaasd en ben meteen aan het peuteren geslagen met de andere plekken. Veel korsten lieten al los en hieronder zat mooie nieuwe huid!

Joris zijn benen worden langzaam aan wat dunner en ik heb ook het idee dat hij fijner kan bewegen… Ik houd je op de hoogte! “


Anika Wisse-Lampert

“Een maand geleden vroeg ik in mijn facebookgroep “Koudbloeden” tips voor de behandeling van zomereczeem. Ik heb zeer veel reacties ontvangen, maar we zijn aan de slag gegaan met de zalf van Cai-Pan Equimint en wat een top spul!! Zie hieronder het resultaat van deze fantastische creme, althans op dit moment voor ons!  Zeker nu het zo warm is en er heel veel vliegen zijn, onderhouden we het met de zalf welke ook nog eens helpt tegen de vliegen door de sterke mint geur. Bedankt Cai-Pan Equimint!

Een klant uit Belgie was ten einde raad met haar paard met zomereczeem, zij bestelde de starterskit en na 10 dagen behandelen nam zij contact met mij op om te vertellen hoe goed het met haar paard gaat. De zomereczeem is stukken minder en haar paard ziet er super uit! Hij staat nu op een onderhoudsbehandeling met de shampoo en de creme.